Gode råd ved køb af væglamper

Der er mange ting, man skal have in mente, når man vil begive sig ud i det, det er at købe lamper til væggen eller flere vægge.

Nogle forskellige forslag til, hvad du skal gøre forud, under og efter købet af disse, er det, som du vil finde forslag til i denne artikel.

Som det første skal du selvfølgelig rådføre dig med dem, der skal bruge lamperne, hvis de væglamper skal sættes op i et værelse og bruges af andre end køberen selv hovedsageligt.

Det kunne for eksempel være en væglampe til barnet til barneværelset. Hvis barnet har nået en alder, hvor det kan give udtryk for sine meninger og holdninger, er det værd at spørge, hvad vedkommende foretrækker. Eventuelt tage vedkommende med ud at kigge på et udvalg enten på nettet eller i en butik, så personen kan se, hvad der er af muligheder.

Det ville være surt at hænge væglamper op, som ikke er ønsket af brugeren.

Desuden skal du selvfølgelig huske at måle op, om der er plads til lampen, og at den ikke kommer i vejen, hvis der for eksempel er tale om en væglampe til ophæng i en smal gang.

Nogle væglamper kan trækkes ud og foldes tilbage, men derfor kan det stadig være bøvlet at have væglamper hængende langt fremme i en trafikeret gang.

Endvidere skal du være opmærksom på, om der er mulighed for at koble lampen op til ledningsnettet, hvis nu lampen ikke kører på batterier. Her skal man også notere sig længden af ledningen, så man ved, at der er rigeligt at tage af.

Føler man sig ikke sikker i det at sætte lamper op, anbefales det, at man bruger en elektriker til opgaven.

Men det sværeste er nok valget af de rette væglamper, for hvordan skal de se ud?

Skal de have en lampeskærm?
Skal de være til stor eller lille fatning?
Skal der være lysdæmpende funktion?
Er det til brug indendørs eller udendørs?
Passer lampens design ind i resten af boligens indretning?
Skal man bruge de samme væglamper i samme lokale eller opsætte forskellige væglamper?

Der er mange spørgsmål, der gør sig gældende i den forbindelse, og atter er det en god idé at tage resten af husstanden med på råd, om det så er familiens medlemmer eller firmaets medarbejdere, da det er dem, der skal bruge dem mest, der skal have mest gavn af dem.

Ubetinget er der mange flere ting, man skal overveje i forbindelse med væglamper, men et slutteligt råd herfra er, at du husker at rengøre væglamperne løbende, når de er sat op, så de kan give det bedste lys.

Anders Lundtang Hansen