Sikkert ekstra udstyr med en Tüv godkendelse

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvis du er i besiddelse af en sportsundervogn eller en gevindundervogn, eller du på et tidspunkt har fået sænket din bil ved hjælp af sænkningsfjedre, har du sikkert lagt mærke til TÜV mærket. Og hvis du ikke allerede er klar over, hvad en TÜV certificering eller TÜV godkendelse indebærer, kan du med fordel læse med her.

Hvor stammer TÜV certifikatet fra?

Den oprindeligt tyske organisation TÜV (Technischer Überwachungsverein, Teknisk Inspektionsforening) er verdensledende inden for produktafprøvning og certificering, når det handler om motordrevne køretøjer og tilbehør dertil. TÜV er efterhånden mere internationalt end egentlig tysk, men har beholdt navnet, for nemhedens skyld. TÜVs tests foretages på flere centre rundt omkring i verden, og for at kunne udstede et TÜV certifikat, skal man være godkendt til at udføre de specifikke og meget krævende tests.

De tests, som udføres på TÜVs testcentre, lever 100% op til internationale standarder og direktiver. Og når et produkt er TÜV certificeret, er det en blåstempling af, at produktet selv lever op til de sikkerhedskrav, som stilles inden for området. Hvad kan en Tüv godkendelse? Med en TÜV godkendelse er det, med meget få undtagelser, helt sikkert, at dit ekstra udstyr til bilen kan passere dansk syn – såfremt det selvfølgelig er korrekt monteret. For ekstra udstyr så som sænkningsfjedre eller komplette undervogne – sportsundervogne og gevindundervogne – gælder, at en TÜV godkendelse er tilstrækkeligt for, at udstyret kan passere syn.

Kan jeg få mit TÜV certifikat igen, hvis det er blevet væk?

Hvis du via billig-gevindundervogn.dk tidligere har købt sænkningssæt, gevindundervogn eller sportsundervogn med TÜV godkendelse, kan du altid generhverve dit certifikat, hvis du skulle have mistet det. Du skal bare bruge varenummeret på det sænkningssæt eller den undervogn, du er i besiddelse af – dette kan findes på billig-gevindundervogn.dk – og så kan du via webshoppen genbestille din tuv godkendelse og dit certifikat.

Astrid Pedersen